torstai 1. marraskuuta 2007

Marraskuun peliherkut

Tässä kuussa boksin omistajille (ja kahdessa tapauksessa myös pleikkarin) tarjotaan todellista herkkua. Ainakin siis toivottavasti, sillä hype on ainakin ollut sen mukainen kaikissa tapauksissa.

Ensimmäinen tuttavuus on Call of Duty sarjan neljäs osa, joka kantaa lisätitteliä Modern Warfare. Ja tästä kiittäkäämme korkeampia voimia, sillä WW2 on jo niiiiiin läpikoluttu. Aiheuttaa kylmiä väreitä pelkkä ajatus vielä yhdestä aihetta käsittelevästä pelistä. Mutta siis tosiaan nyt taistelukenttänä ja -välineinä toimii nykyaikaiset vastineensa. Yksinpeliä kohtaan odotukset eivät ole kauhean korkealla, mutta eiköhän sekin ihan hauskaa tule olemaan. Pääpaino tässä tapauksessa siis moninpelissä, jonka beta-testi jo osoitti olevan aivan hulvatonta huvia. Moninpeliin on heitetty mausteeksi opittavia taitoja / ominaisuuksia, joilla voi muokata itselleen sopivaa sotilasta. Samoin pelaamisesta palkitaan uusilla aseilla, aseiden parannuksilla ja vastaavilla. Todella koukuttavaa hommaa voin kertoa.


Toisena kauppoihin ehtii Ubisoftin Assassin's Creed. Ja tästä pääsevät siis nauttimaan XO:n ja PS3 omistajat. Pelissä ohjaillaan salamurhaaja Altairia ainakin kehittäjien mukaan aidohkossa Jerusalemissa ristiretkien aikaan. Ilmeisesti tarkemmin 3. ristiretken aikoihin herramme vuonna 1191.

Videoissa peli näyttää ainakin lähes kaikin puolin erittäin vakuuttavalta. Lähes siksi, että taistelun toteutus hieman arveluttaa, mutta aika näyttää, miten kehittäjät ovat tämän hanskanneet. Muutenkin pelissä on käytössä uudenlainen ohjaustekniikka, josta erittäin hyvä artikkeli löytyy täältä linkin takaa.

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä on boksin omistajien yksinoikeudeksi jäävä Mass Effect, jonka veikkaan vievän suvereenisti vuoden peli palkinnon ainakin omissa kirjoissani. Kuten eräässä aikaisemmassa kirjoituksessa jo mainitsinkin, on kyseessä BioWaren toiminnallinen seikkailu-roolipeli. Paria gameplay pätkää olen sortunut katsomaan ja pakko todeta, että mahtavalta näyttää. Varsinkin dialogi, joka näyttelee pelissä suurta osaa on suoraan sanottuna ennen näkemätöntä. Enää ei valita valmiista vaihtoehdoista mitä sanotaan vaan valitaan miten hahmo reagoi. Esim. jos polttaa päreensä, niin voi kesken ärsyttävän hahmon lauseen käydä ryysyihin kiinni jne. jne.

Molemmilta peleiltä odotan todella paljon ja tarvii toivoa, ettei pettymyksiä tule.

Call of Duty 4: Modern Warfare julkaistaan pleikkarille ja boksille 9.11. (myös PC julkaisu)

Assassin's Creed julkaistaan pleikkarille ja boksille 15.11.

Mass Effect julkaistaan boksille 23.11.

Nyt enää pitäisi keksiä mistä saa aikaa kaikille näille tulokkaille lopputyön valmistumisen kärsimättä...

Ei kommentteja: