tiistai 14. elokuuta 2007

Death Sentence

Kirjoitellessani blogimerkintää uudesta The Punisher MAX sarjakuva sarjasta törmäsin samaan teemaan sopivaan elokuvaan. Kevin Baconin tähdittämä Death Sentence on Saw ohjaajan James Wanin elokuun viimeinen päivä jenkeissä starttaava leffa. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, joka taas on jatkoa kirjalle "Death Wish". Death Wish kirjastahan tehtiin vuonna 1974 ilmestynyt elokuva, joka on ehdottomasti tunnetuin Charles Bronsonin näyttelijäsuorituksista. Suomessa Väkivallan Vihollinen nimellä kulkenut leffa kertoi kovia kokeneesta miehestä, joka päätyy ottamaan oikeuden omiin käsiinsä.

Samaa rataa näytetään jatkavan "jatko-osassa". Traileri esittelee Nicholas "Nick" Humen (Bacon) jonka poika murhataan kylmäverisesti huoltoasemaryöstön yhteydessä. Syyllinen vapautetaan ja tästä murtunut isä päätyy jakamaan oikeutta omaan tapaansa. Velipojan kuolema ottaa jengin pomoa ilmeisen koville ja jälkipyykeissä ei ole perhekkään turvassa.

Traileri lupailee tiivistä toimintaa ja voi vain toivoa, että tämä syksymmällä löytäisi tiensä Suomenkin teattereihin. Sitä odotellessa taidankin joku päivä katsella Death Wishin jälleen kerran uudelleen. Suosittelen sitä myös muille.

Tosiaan lähipäivinä tutustutaan hieman erääseen toiseen hahmoon, joka on omistanut elämänsä huonon aineksen kitkemiseen äärimmäisin keinoin. Tämä hahmohan on Frank Castle, A.K.A. The Punisher.

Ei kommentteja: